Stealth Bomber

Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

Δύο UAV έχασαν οι ΗΠΑ στη Σομαλία





Δύο μη επανδρωμένα αεροχήματα φαίνεται πως έχασαν οι ΗΠΑ στη Σομαλία. Το πρώτο κατέπεσε σύμφωνα με πληροφορίες σε μικρή απόσταση από το διεθνές αεροδρόμιο του Μογκαντίσου Aden-Adde το βράδυ της Τετάρτης. Τα συντρίμμια του αμερικανικού UAV περισυνέλεξαν αξιωματούχοι της κυβέρνησης της Σομαλίας και άνδρες της Αφρικανικής ειρηνευτικής δύναμης, που εδρεύουν στην πρωτεύουσα στης χώρας.
Το δεύτερο κατέπεσε τις πρώτες πρωινές της Πέμπτης κοντά στο δρόμο που συνδέει το προεδρικό μέγαρο της Σομαλίας με το προάστιο Hararyale. Δεν έχει γνωστός ο λόγος που κατέπεσαν τα δύο αμερικανικά UAV ούτε και η ακριβής αποστολή τους αν και η Σομαλία είναι από τοις χώρες που οι ΗΠΑ διατηρούν και επιχειρούν δύναμη UAV με αποστολές αναγνώρισης και προσβολής τρομοκρατικών ομάδων.
Εκτός από τη Σομαλία αμερικανικά UAV επιχειρούν στο Αφγανιστάν, το Πακιστάν, στο Ιρακ, την Υεμένη και προσφάτως στη Λιβύη. Η Σομαλία από το 1991, έτος που ανετράπη ο πρώην δικτάτορας Siad Barre. είναι χωρίς κυβέρνηση και «διοικείται» -πρακτικά χωρισμένη σε περιοχές επιρροής- από διάφορους πολέμαρχους οι οποίοι διοικούν ιδιωτικούς στρατούς.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου