Stealth Bomber

Τρίτη 16 Αυγούστου 2011

Νέο ρωσικό UAV θα παρουσιαστεί στη MAKS 2011

Σύμφωνα με στέλεχος της ρωσικής VEGA, η εταιρεία θα παρουσιάσει στην ερχόμενη MAKS 2011 ένα νέο μη επανδρωμένο αερόχημα. Το όνομα αυτού θα είναι Lutch (Ακτίνα).

Σχεδιάζεται για αποστολές αναγνώρισης, αναμετάδοσης επικοινωνιών, ηλεκτρονικής αναγνώρισης και θα έχει δυνατότητα μεταφοράς οπλικού φορτίου συνολικού βάρους 150 – 170 κιλών.
Στην έκθεση θα παρουσιαστεί ομοίωμα του ΜΕΑ, το οποίο θα βασίζεται στο Sigma 5 της εταιρείας, που είναι υπερελαφρύ επανδρωμένο αεροσκάφος. Το μέγιστο βάρος απογείωσης θα φτάνει τα 800 κιλά και η ταχύτητά του θα φτάνει τα 270 χιλιόμετρα την ώρα. Θα αναγνωρίζει στόχους σε απόσταση 250 – 350 χιλιομέτρων, αν και η συνολική απόσταση θα μπορούσε να φτάσει τα 500 χλμ. Η διάρκεια πτήσης θα είναι κάτι παραπάνω από 18 ώρες και με την προσθήκη επιπλέον καυσίμων θα μπορούσε να φτάσει τις 30.
Μέχρι στιγμής, οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις βασίζονται σε ξένα μη επανδρωμένα αεροχήματα. Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας έχει ζητήσει από τη Sukhoi να είναι η κύρια ανάδοχος στην ανάπτυξη ΜΕΑ με δυνατότητες κρούσης σε μεγάλες αποστάσεις.

Defencepoint.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου