Stealth Bomber

Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

PREDATOR-Ενισχύσεις απέστειλαν οι ΗΠΑ

Μάχες για τον έλεγχο των λιβυκών πετρελαίων

Ομαδικός τάφος στη Μπρέγκα
Μαίνονται οι συγκρούσεις μεταξύ των Λίβυων αντικαθεστωτικών και των πιστών στον Καντάφι δυνάμεων για τον έλεγχο των πετρελαϊκών εγκαταστάσεων της χώρας.
Χθες το βράδυ στη Ζαουίγια, 50 χλμ. δυτικά της Τρίπολης, ξέσπασαν μάχες για τον έλεγχο του μοναδικού διυλιστηρίου της Λιβύης που παραμένει σε λειτουργία. Σύμφωνα με αραβικά δίκτυα, οι δυνάμεις των αντικαθεστωτικών έχουν περικυκλώσει το διυλιστήριο μέσα στο οποίο παραμένουν ελάχιστοι πιστοί στον Καντάφι.
Εν τω μεταξύ, τουλάχιστον 18 αντικαθεστωτικοί σκοτώθηκαν και 33 τραυματίστηκαν στη Μπρέγκα, κατά τις συγκρούσεις που ξέσπασαν μεταξύ των δύο αντίπαλων στρατοπέδων για τις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις του λιμανιού. Την ίδια στιγμή, εκπρόσωπος των εξεγερμένων από την Μισράτα δήλωσε ότι βρέθηκε ομαδικός τάφος. "Βρήκαμε ομαδικό τάφο με 150 πτώματα στην Ταουάργκα. Πρόκειται για πολίτες που δυνάμεις του Καντάφι απήγαγαν στη Μισράτα και στη συνέχεια εκτέλεσαν. Οι δυνάμεις μας βρήκαν βίντεο που δείχνει τους απαγωγείς να κόβουν το λαιμό των θυμάτων", τόνισε.
Αμερικανικές ενισχύσεις
Την αποστολή δύο ακόμη μη επανδρωμένων αεροσκάφών Predator πάνω από τη Λιβύη ανακοίνωσαν οι ΗΠΑ. Τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη έφθασαν στις αρχές της εβδομάδας στη Λιβύη, ενώ άγνωστο παραμένει ο συνολικός αριθμός αμερικανικών αεροσκαφών αυτού του τύπου, που πραγματοποιούν επιχειρήσεις στη χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου