Stealth Bomber

Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Σκοτώθηκαν ταλιμπάν από UAV

Πακιστάν  —  Οκτώ ισλαμιστές αντάρτες σκοτώθηκαν τη Δευτέρα από πυραύλους ενός αμερικανικού μη επανδρωμένου αεροπλάνου, αφού ένα πρώτο πλήγμα, λίγο νωρίτερα, είχε ήδη προκαλέσει το θάνατο επτά ανθρώπων στο βορειοδυτικό Πακιστάν, όπου η CIA πραγματοποιεί τακτικά επιθέσεις εναντίον της αλ Κάιντα και των Ταλιμπάν, όπως έγινε γνωστό από στρατιωτικούς.
Ένα από τα μη επανδρωμένα αεροπλάνα εκτόξευσε δύο πυραύλους εναντίον κτιρίου στη ζώνη Ουάσα Ντάνα, στην περιοχή των φυλών του Νότιου Ουαζιριστάν, προπύργιου των Πακιστανών Ταλιμπάν που είναι σύμμαχοι της αλ Κάιντα, δήλωσε τηλεφωνικά προς το Γαλλικό Πρακτορείο υψηλόβαθμος στρατιωτικός αξιωματούχος που ζήτησε να μην κατονομαστεί. «Οκτώ αντάρτες σκοτώθηκαν», πρόσθεσε. Οι πληροφορίες αυτές επιβεβαιώθηκαν από ένα συνάδελφό του.
Η επίθεση αυτή πραγματοποιήθηκε περίπου 15 λεπτά έπειτα από μια πρώτη που είχε πραγματοποιηθεί σε απόσταση 2 χιλιομέτρων από εκεί και είχε στόχο κατοικίες κοντά σε θρησκευτικό σχολείο στη ζώνη Σαλάμ Ραγζάι.
Εξάλλου, την Κυριακή τουλάχιστον 24 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε δύο χωριστές επιθέσεις στο βορειοδυτικό Πακιστάν, δήλωσαν αξιωματούχοι της αστυνομίας. Οι επιθέσεις σημειώθηκαν μετά το θάνατο ενός στελέχους της αλ Κάιντα, του Ίλιας Κασμίρι, από την επίθεση ενός μη επανδρωμένου αεροσκάφους των ΗΠΑ στην περιοχή των φυλών Παστούν στο Νότιο Ουαζιριστάν, στην μεθόριο με το Αφγανιστάν. Μαχητές των Πακιστανών Ταλιμπάν ορκίστηκαν να εκδικηθούν το θάνατό του.
Μια βόμβα εξερράγη σε ένα αρτοποιείο σε μια συνοικία της πόλης Νοουσέρα, σκοτώνοντας 18 ανθρώπους, δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας. «Έχουμε επιβεβαιώσει 18 νεκρούς», δήλωσε ο Τουρκ Άλι Σαχ, εκπρόσωπος της αστυνομίας στη Νοουσέρα, στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters. Πρόσθεσε ότι άλλοι 35 άνθρωποι τραυματίστηκαν από την έκρηξη.
Ο Ζακαουλάχ Χαν, τοπικός αξιωματούχος, δήλωσε ότι ο απολογισμός των νεκρών ενδέχεται να αυξηθεί, καθώς πολλοί από τους τραυματίες είναι σε κρίσιμη κατάσταση. «Ήταν μια τεράστια έκρηξη. Διέλυσε το αρτοποιείο και ένα εστιατόριο σε κοντινή απόσταση», είπε.
Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι στο αρτοποιείο ξέσπασε φωτιά μετά από την έκρηξη. «Είδα πολλά απανθρακωμένα πτώματα να κείτονται στο έδαφος [...] άνθρωποι έκλαιγαν και φώναζαν», είπε ο Αρίφ Νάμπι, αυτόπτης μάρτυρας.
Μερικές ώρες νωρίτερα άλλη έκρηξη βόμβας, σε στάση λεωφορείου σε προάστιο της Πεσάβαρ, στοίχισε τη ζωή σε έξι ανθρώπους, σύμφωνα με την αστυνομία. Πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν.
Οι Πακιστανοί Ταλιμπάν μοιάζουν ανεπηρέαστοι από τη σειρά επιχειρήσεων του στρατού εναντίον περιοχών που θεωρούνται προπύργιά τους κι εξαπολύουν επιθέσεις, περιλαμβανομένων επιθέσεων αυτοκτονίας, κατά βούληση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου