Stealth Bomber

Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

H Τεχεράνη έδειξε καταρριφθέντα μη επανδρωμένα αμερικανικά αεροσκάφη σε ρώσους εμπειρογνώμονες




 To Ιράν έδειξε σε ρώσους εμπειρογνώμονες αμερικανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη που κατερρίφθησαν στον Κόλπο όπως και σχέδια μοντέλων αυτών των αεροσκαφών που έχει αντιγράψει, δήλωσε σήμερα ο στρατηγός Αμίρ Αλι Χατζιζαντέχ, διοικητής των αεροπορικών δυνάμεων των Φρουρών της Επανάστασης, σύμφωνα με τα ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Irna. "Αυτά τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη κατερρίφθησαν στα διεθνή ύδατα και σε περιοχές που ελέγχονται από την Ισλαμική Δημοκρατία", δήλωσε ο Χατζιζαντέχ χωρίς να αναφέρει τον αριθμό ή το μοντέλο αυτών των μη επανδρωμένων, ούτε τις ημερομηνίες και τα ακριβή σημεία όπου φέρεται να κατερρίφθησαν.

"Οι ρώσοι εμπειρογνώμονες είχαν ζητήσει να δουν τα συγκεκριμένα μη επανδρωμένα αεροσκάφη και τούς τα δείξαμε όπως και τα σχέδια μοντέλων που αντέγραψαν οι Φρουροί της Επανάστασης", πρόσθεσε χωρίς να δώσει διευκρινίσεις. Τον Ιανουάριο, το Ιράν είχε δηλώσει ότι κατέρριψε δύο αμερικανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη στον Κόλπο εκτός του εναερίου χώρου της Ισλαμικής Δημοκρατίας, χωρίς να δημοσιοποιήσει άλλες λεπτομέρειες.
Οι ΗΠΑ έχουν εκφράσει επανειλημμένα την ανησυχία τους για την κατασκευή μη επανδρωμένων αεροσκαφών από το Ιράν.

Οι Φρουροί της Επανάστασης, επίλεκτο σώμα του ισλαμικού καθεστώτος, είναι υπεύθυνο κυρίως για την άμυνα του Ιράν στην περιοχή του Κόλπου και για τη χρήση πολλών πυραύλων που η Ισλαμική Δημοκρατία δηλώνει ότι διαθέτει. Οι βασικοί διοικητές του σώματος αυτού επαίρονται συχνά για τις στρατιωτικές του ικανότητες προειδοποιώντας κατά οιασδήποτε επίθεσης του Ισραήλ ή των ΗΠΑ που θα είχε στόχο να σταματήσει το επίμαχο ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου