Stealth Bomber

Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

Επιθέσεις με μη επανδρωμένα αμερικανικά αεροσκάφη στο Πακιστάν

Φωτογραφία Reuters
Πακιστανοί αξιωματούχοι αναφέρουν ότι αμερικανικά μη επανδρωμένα αεροπλάνα έπληξαν ένα όχημα και μια κατοικία στην περιοχή Κουράν του Πακιστάν, σκοτώνοντας τουλάχιστον 11 εξτρεμιστές, περιλαμβανομένων Αφγανών.
Μεταξύ των θυμάτων είναι και μέλη του δικτύου Χακανί, που διενεργεί επιθέσεις εναντίον ΝΑΤΟικών και Αφγανικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν.
Οι ΗΠΑ αύξησαν τις επιθέσεις με τηλεκατευθυνόμενα αεροπλάνα κατά των Ταλιμπάν και της Αλ Κάιντα σε φυλετικές περιοχές στο βορειοδυτικό Πακιστάν, από τις 2 Μαΐου, οπότε φονεύθηκε ο ηγέτης της Αλ Κάιντα Οσάμα Μπιν Λάντεν. Όμως οι επιθέσεις αυτές γίνονταν κυρίως στο Βόρειο και Νότιο Ουαζιριστάν κι όχι στην Κουράμ.
Το δίκτυο Χακανί λέγεται ότι έκανε συμφωνία με φυλάρχους στην Κουράμ για να επιτραπεί σε εξτρεμιστές να διασχίσουν την περιοχή καθοδόν προς το Αφγανιστάν, ώστε να αποφύγουν τις επιθέσεις των αμερικανικών μη επανδρωμένων αεροπλάνων στο Βόρειο Ουαζιριστάν.
Αμερικανοί αξιωματούχοι δεν έχουν αναγνωρίσει ποτέ δημοσίως την χρήση τηλεκατευθυνόμενων αεροσκαφών για επιθέσεις εναντίον εξτρεμιστών στο Πακιστάν, οι οποίες και αποτελούν πηγή διένεξης μεταξύ των δύο χωρών.
Τη Δευτέρα πάνω από 1.000 άτομα διαφόρων φυλών, διαδήλωσαν την αντίθεσή τους στις επιθέσεις τηλεκατευθυνόμενων αεροπλάνων στην περιοχή Μιράν Σάχ, στο Βόρειο Ουαζιριστάν. Οι διαδηλωτές φώναζαν «Θάνατος στην Αμερική» και υποσχέθηκαν ότι θα συνεχίσουν τις διαμαρτυρίες μέχρι να σταματήσουν οι επιθέσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου