Stealth Bomber

Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

CIA: Σχεδιάζει επιθέσεις κατά της Αλ-Κάιντα στην Υεμένη


Μη επανδρωμένα αεροσκάφη προτίθεται να χρησιμοποιήσει η CIA σε μία προσπάθεια να εξαρθρώσει το δίκτυο της Αλ-Κάιντα στην Υεμένη, όπου οι συνεχιζόμενες αντικαθεστωτικές διαδηλώσεις, η ένοπλη εξέγερση και η απόπειρα δολοφονίας του προέδρου Σάλεχ έχουν αφήσει κενό εξουσίας, σύμφωνα με όσα αναφέρουν ξένα δημοσιεύματα.


Το μυστικό πρόγραμμα είναι η πιο πρόσφατη προσπάθεια αντιμετώπισης της αυξανόμενης απειλής από το σκέλος της Αλ-Κάιντα στην Υεμένη, που θεωρείται η πηγή για αρκετές απόπειρες επιθέσεων κατά των ΗΠΑ.


Το πρόγραμμα της CIA θα αποτελέσει σημαντική επέκταση του αντιτρομοκρατικού σχεδιασμού των ΗΠΑ στην Υεμένη. Από το Δεκέμβριο του 2009, οι αμερικανικές επιθέσεις στην Υεμένη πραγματοποιούνται από τον αμερικανικό στρατό με τη στήριξη της CIA.


Οι επιθέσεις διενεργούνταν με την άδεια της κυβέρνησης της Υεμένης, ενώ η CIA λειτουργεί κάτω από διαφορετικό καθεστώς, προσφέροντας ελευθερία κινήσεων, στην περίπτωση που ο Σάλεχ επιστρέψει στη χώρα και άρει την έγκριση των στρατιωτικών επιθέσεων ή παραδώσει την εξουσία σε πολέμιους των εν λόγω ενεργειών.

Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου