Stealth Bomber

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Ο Ρωσικός Στόλος θα πάρει συστήματα «Grusha»

 

Photo: RIA Novosti
Στο Βαλτικό Στόλο παραδόθηκαν νέα μη επανδρωμένα κατασκοπευτικά συστήματα «Grusha», κατασκευασμένα σε τμήμα του Ομίλου «Ιζμάς» για τους καταδρομείς της Κεντρικής Διεύθυνσης Πληροφοριών
Με τη βοήθειά τους η κατασκοπεία του στόλου σχεδιάζει να επιθεωρεί την ακτή του εχθρού πριν την επιβίβαση σ΄αυτήν αγήματος. Οι εκπονητές υποστηρίζουν ότι το ρωσικό σύστημα είναι φτηνότερο από τα ξένα ανάλογά του. Το κόστος ενός συστήματος είναι της τάξης των 78 χιλ. δολαρίων. Ωστόσο, σύμφωνα με τα δεδομένα του Γενικού Επιτελείου, το μη επανδρωμένο αεροσκάφος δεν είναι προσαρμοσμένο για μακροχρόνια χρησιμοποίηση, πολύ περισσότερο στις συνθήκες στρατιωτικής μάχης.
Σήμερα μερικές δεκάδες συστημάτων «Grusha» χρησιμοποιούνται από τμήματα της Κεντρικής Διεύθυνσης Πληροφοριών και των Εναέριων Αποβατικών Στρατευμάτων. Στο Βαλτικό Στόλο μεταφέρθηκαν δυο συστήματα και σύντομα θα παραδοθούν άλλα μερικά. Με την πάροδο του χρόνου μ΄αυτό το μη επανδρωμένο αεροσκάφος σχεδιάζεται να εφοδιαστούν όλα τα τάγματα του Ρωσικού Στρατού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου