Stealth Bomber

Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Σε «αναμμένα» κάρβουνα οι Η.Π.Α.


Έντονη είναι η ανησυχία των Η.Π.Α. για την πρόσφατη απώλεια ενός μη επανδρωμένου πολεμικού αεροσκάφους το οποίο κατέπεσε κοντά στα σύνορα του Αφγανιστάν με το Ιράν.
«Ανησυχούμε μήπως το αεροσκάφος συνετρίβη σε περιοχή που δεν μπορούμε να έχουμε πρόσβαση», τόνισε εκπρόσωπος του αμερικανικού Πενταγώνου.
Ιρανικά Μ.Μ.Ε. ανακοίνωσαν τη Δευτέρα ότι ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος των Η.Π.Α. κατερρίφθη από τις δυνάμεις Ασφαλείας της χώρας, ξεκαθαρίζοντας ότι τα συντρίμμια βρίσκονται στα χέρια του στρατού.
«Το αεροσκάφος εντοπίστηκε σε πολύ καλή κατάσταση», ανέφεραν τα ιρανικά Μ.Μ.Ε..
Το «Sentinel» θεωρείται η πρώτη απώλεια για τις Η.Π.Α. στον τομέα των μη επανδρωμένων αεροσκαφών που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή τα τελευταία χρόνια.
«Υπάρχει έντονη ανησυχία για το κατά πόσο η Τεχεράνη θα μπορέσει να αποκτήσει πρόσβαση στη συγκεκριμένη τεχνολογία. Είμαστε πάντα ανήσυχοι για οποιοδήποτε αεροσκάφος, επανδρωμένο ή μη, χάνουμε στη διάρκεια στρατιωτικής επιχείρησης», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας των Η.Π.Α..
Σύμφωνα με το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο NBC, το αεροσκάφος εκτελούσε αποστολή της CIA και μέχρι στιγμής δεν είναι ξεκάθαρο αν είχε εισέλθει στον εναέριο χώρο του Ιράν.

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου