Stealth Bomber

Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

Χεζμπολάχ: Εμείς στείλαμε το μη επανδρωμένο αεροσκάφος στο Ισραήλ

Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ, σεΐχης Χασάν Νασράλα, ανέλαβε σήμερα την ευθύνη για την αποστολή μη επανδρωμένου αεροσκάφους στον ισραηλινό εναέριο χώρο. 

Ο ίδιος τόνισε ότι πριν το αεροπλάνο, το οποίο ήταν ιρανικής κατασκευής, καταρριφθεί, πέταξε πάνω από «ευαίσθητες ισραηλινές τοποθεσίες».
Νωρίτερα σήμερα ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου είχε κατηγορήσει ευθέως τη σιιτική οργάνωση Χεζμπολάχ του Λιβάνου ότι εκείνη ευθύνεται για το περιστατικό.
Μάλιστα ο Νετανιάχου δεσμεύθηκε ότι εφεξής «τα ισραηλινά σύνορα θα προστατευθούν με αποφασιστικότητα», τονίζοντας ότι, «το Ισραήλ θα αντιδράσει περνώντας στην επίθεση έναντι κάθε μελλοντικής απειλής εναντίον του».
Σύμφωνα με τις τελευταίες ισραηλινές ανακοινώσεις για το θέμα, η κατάρριψη έγινε με μια δεύτερη εκτόξευση πυραύλου από ισραηλινό μαχητικό αεροσκάφος F-16 (η πρώτη απέτυχε), την ώρα που το μη επανδρωμένο αεροπλάνο, ύστερα από πτήση 30 λεπτών κινούμενο πια πάνω από το δάσος του Γιατίρ, πλησίαζε την έρημο Νεγκέβ, όπου βρίσκεται, σε υπόγειο χώρο, μέρος του πυρηνικού οπλοστασίου του εβραϊκού κράτους.

 newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου