Stealth Bomber

Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

Η Τουρκία ακόμα περιμένει τα 3 UAV «Heron»

Στις 28 Οκτωβρίου σύμφωνα με άρθρο σε τουρκική εφημερίδα οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις  για τις επιχειρήσεις εναντίων του ΡΚΚ είχαν αγοράσει από το Ισραήλ έναντι 15 εκατομμυρίων δολαρίων τρία μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα, τύπου Heron,  τα οποία απεστάλησαν στο Ισραήλ λόγω προβλημάτων πλοήγησης προς επιδιόρθωση .
Το Ισραήλ μετά από τις τεχνικές επιδιορθώσεις όφειλε να τα  επιστρέψει μέσα σε οκτώ μήνες.  Η Τουρκία λόγω της καθυστέρησης είχε καταγγείλει την σύμβαση με το Ισραήλ.
Με την απουσία αυτών των τριών εναέριων οχημάτων ο αριθμός των αεροσκαφών του είδους στις Τουρκικές δυνάμεις κατέβηκε  στα 10 εναέρια οχήματα.
Η μη επαρκής τεχνική υποστήριξη από το Ισραήλ εμπόδιζε τη δυνατότητα λήψης αρκετών στοιχείων και για το λόγο αυτόν δόθηκαν για περαιτέρω τεχνική υποστήριξη, βάση της υπάρχουσας σύμβασης.
Αντί των τριών ισραηλινών Heron, για λήψη πληροφοριών για κινήσεις του PKK, χρησιμοποιήθηκαν τα Aerostar, τα οποία είχε παραχωρήσει το Ισραήλ  μέχρι της εγκατάστασης της νέας τεχνολογίας καθώς και μικρά UAV τούρκικης κατασκευής.
Το Ισραήλ έπρεπε να επιστρέψει τα τρία UAV το 2010 αλλά λόγω  της κρίσης με τουρκικό πλοιάριο,  είχε ανασταλεί το αίτημα, αναφέρει  το δημοσίευμα.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr            

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου