Stealth Bomber

Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

Καταστροφή Τ/Θ σχηματισμών του εχθρού με τα "μάτια" του SPERWER

Άσκηση καταστροφή κινούμενων τεθωρακισμένων φαλαγγών του εχθρού με πυρά πυροβολικού κατευθυνόμενα από UAV Sperwer εκτελέστηκαν με απόλυτη επιτυχία στο Πεδίο Ασκήσεων «Αμπελώνας», στην Περιοχή Ευθύνης του Δ’ Σώματος Στρατού, την προηγούμενη Τετάρτη 25 Απριλίου 2012.  Στην άσκηση συμμετείχε μία μονάδα UAV Sperwer και στοιχεία πυροβολικού, τα οποία συνεργάστηκαν με το αερόχημα για την επίτευξη καλύτερων αποτελεσμάτων στον εντοπισμό και στην προσβολή των στόχων.
Οι βολές ήταν απόλυτα επιτυχημένες δεδομένης της δυσκολίας που υπάρχει στην καταστροφή κινούμενου στόχου σε αποσπάσεις 20 χλμ. Το UAV εκτοξεύτηκε με την βοήθεια του καταπέλτη και ακολούθως πέταξε πάνω από την περιοχή ενδιαφέροντος μεταδίδοντας σε αληθινό χρόνο την εικόνα από το πεδίο βολής μέσω του συστήματος ζεύξης δεδομένων.
Το αερόχημα χρησιμοποιήθηκε για την παρατήρηση του πεδίου της άσκησης, την επιλογή και την κατάδειξη των στόχων αλλά και για την παρατήρηση και διόρθωση των πυρών των πυροβόλων. Χάρις στα δεδομένα που τα αεροχήματα μετέδιδαν οι πυροβολητές μπορούσαν να εκτελέσουν τα πυρά τους με εγκαιροφλεγή βλήματα κατά των στόχων.


Defencenet.gr






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου