Stealth Bomber

Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

Ιράν: «Παρακολουθούμε με UAV τον αμερικανικό Στόλο στον Κόλπο»




ImageΙρανικά UAV πετούν πάνω από σκάφη του αμερικανικού Στόλου στον Κόλπο και λαμβάνουν φωτογραφίες δήλωσε ο διοικητής της; αντιαεροπορικής βάσης Khatam al-Anbiya ταξίαρχος Farzad Esmaili.
Ο ίδιος επεσήμανε πως τα ιρανικά UAV τα οποία ανήκουν τόσο στον Στρατό της χώρας όσο και στους φρουρούς της επανάστασης πετούν σχεδόν καθημερινά πάνω από τα αμερικανικά αεροπλανοφόρα φωτογραφίζοντάς τα.
Ο Ιρανός ταξίαρχος διέψευσε το δημοσίευμα της Washington Post σύμφωνα με το οποίο η CIA έχει συλλέγει στοιχεία για τις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν με πτήσεις δικών της UAV, λέγοντας πως φωτογραφίες έχουν ληφθεί όχι όμως από τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη της CIA αλλά από τους αμερικανικούς δορυφόρους.
Ο Esmaili πρόσθεσε πως κανένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος ξένης χώρας δεν έχει κατορθώσει να παραβιάσει τον εναέριο χώρο του Ιράν, λέγοντας επιπρόσθετα πως όποιος επιθυμεί κάτι τέτοιο τα συντρίμμια του UAV που θα στείλει θα τεθούν σε στατική έκθεση.
«Ένα τέτοιο αερόχημα επιχείρησε να παραβιάσει τον εναέριο χώρο του Ιράν και είδατε τα αποτελέσματα» είπε χαρακτηριστικά ο Ιρανός ανώτατος αξιωματικός.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου