Stealth Bomber

Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

Η DARPA ανακοίνωσε τους λόγους της αποτυχημένης δοκιμής του HTV-2 των 20 mach






ImageΤον Αύγουστο του 2011 η αμερικανική Αεροπορία και ο ερευνητικός οργανισμός της DARPA δοκίμασαν ανεπιτυχώς για τρίτη φορά το μη επανδρωμένο υπερ-υπερηχητικό όχημα HTV-2 (Hypersonic Technology Vehicle) το οποίο ταξιδεύει με ταχύτητες 20 φορές αυτή του ήχου (σχεδόν 21.000 χιλιόμετρα ανά ώρα) όπου η USAF ευελπιστεί –όταν και εφόσον τεθεί κάποτε σε υπηρεσία- θα είναι ικανό να βομβαρδίζει οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη μέσα σε μια ώρα.
Εχθές όμως η DARPA δημοσίευσε την αναφορά της για το τι δεν πήγε καλά γύρω από την αποτυχημένη δοκιμή του περασμένου Αυγούστου. Έτσι η αναφορά της DARPA εξηγεί ότι ως κυριότερη αιτία για την αποτυχία του HTV ήταν η αποκόλληση κομματιών από την επίστρωση της ατράκτου με αποτέλεσμα η αλλοιωμένη πλέον αεροδυναμική του γραμμή να προκαλέσει κύματα κρούσης στο αεροσκάφος με αποτέλεσμα τη δημιουργία ανεξέλεγκτων κραδασμών όπου το έθεσαν εκτός ελέγχου.
Το HTV-2 είχε εκτοξευθεί από την ΑΒ Vandenberg στην Καλιφόρνια και σύμφωνα με το αρχικό σχέδιο θα έπρεπε ύστερα από μια πτήση 30 λεπτών να πραγματοποιήσει ελεγχόμενη πτώση στον Ειρηνικό ωκεανό κοντά στα νησιά Marshal περίπου 3900 χλμ. νοτιοδυτικά της Χαβάης-και 6600 χλμ. από την Καλιφόρνια. Αντ΄ αυτού το όχημα κατέπεσε μετά από σχεδόν 9 κλεπτά πτήσης.

Defence Net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου