Stealth Bomber

Κυριακή 8 Απριλίου 2012

H RAF προμηθεύεται HERON TP από το Ισραήλ



Η RAF (Royal Air Force) βρίσκεται σε φάση αξιολόγησης των δυνατοτήτων του UAV HERON TP της IAI (Israel Aerospace Industries). Το πτερυγικό εκπέτασμα του HERON TP ισούται με το αντίστοιχο ενός επιβατικού αεροσκάφους Boeing 737 και έχει πτητική αυτονομία 40 περίπου ωρών, μεγάλη εμβέλεια, τόση που του επιτρέπει να επιχειρεί ακόμα και πάνω από το Ιράν εκτοξευόμενο από την Βρετανία. Οι Βρετανοί σκέφτονται να προχωρήσουν στην προμήθεια του συστήματος, καθώς το κοινό πρόγραμμα ανάπτυξης ανάλογου UAV μαζί με τους Γάλλους δεν αναμένεται να δώσει αποτελέσματα πριν το 2020.
Ήδη οι Βρετανοί έχουν προμηθευτεί το ισραηλινό UAV τύπου «HERMES 450» της εταιρίας Elbit, το οποίο πλέον κατασκευάζεται στη Βρετανία σε συνεργασία με τη Thales.
Bλέπουμε ότι το Ισραήλ εξελίσσεται στη δεύτερη μεγαλύτερη από άποψη τεχνογνωσίας χώρα παραγωγής UAV, μετά τις ΗΠΑ και πουλάει σε Βρετανία, αλλά και Ρωσία τέτοια συστήματα. Αυτά βλέπουμε και μελαγχολούμε με τα καθ'ημάς: Με τεχνολογία UAV να αναπτύσσεται από την δεκαετία του '80, ακόμα έχουμε μείνει στην δεκαετία του ... '80...
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου