Stealth Bomber

Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Και ελληνική σημαία στο αόρατο μαχητικό αεροσκάφος χωρίς πιλότο της ΕΕ


Σήμερα Πέμπτη παρουσιάζεται στην Μασσαλία της Γαλλίας το πρώτο Ευρωπαϊκό μη επανδρωμένου μαχητικό αεροσκάφος UCAV – που είναι μάλιστα με τεχνολογία στελθ, δηλαδή σχεδόν … αόρατο!
Μια μικρή …λεπτομέρεια, με μεγάλο ελληνικό ενδιαφέρον: Ένα – όχι ευκαταφρόνητο – μέρος του Neuron – έτσι ονομάζεται – έγινε από ελληνικά μυαλά και χέρια, στο εργοστάσιο της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας, της κρατικής ΕΑΒ!
Η Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία και τα στελέχη της θα έχουν σήμερα την τιμητική της καθώς είναι ένας από τους σχεδιαστές και κατασκευαστές του Neuron που θα παρουσιασθεί στη Γαλλική Αεροπορική Βάση Istres από τη Γαλλική Κυβέρνηση.
Το πρόγραμμα κινείται από το 2004 από εθνική χρηματοδότηση των χωρών Γαλλίας, Σουηδίας, Ισπανίας, Ελβετίας, Ιταλίας και Ελλάδας μέσω των αμυντικών τους βιομηχανιών Dassault -έχει τον πρώτο λόγο- Saab, Casa – Cassidian, Ruag, Alenia και ΕΑΒ αντίστοιχα.
Για όσους δεν ξέρουν την τεχνολογία είναι ένα μαχητικό αεροσκάφος χωρίς πιλότο που το κατευθύνεις από πολύ μεγάλες αποστάσεις μέσω ραντάρ.

newscode.gr

1 σχόλιο:

  1. Συγχαρητήρια για την ανάρτηση πρέπει επιτέλους να κατα΄ταλάβουμε την αξία μας ως έθνος.Εμεις οι Ελληνες εκτος απο τα φώτα της δημοκρατίας δώσαμε και επιστήμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή