Stealth Bomber

Κυριακή 3 Ιουλίου 2011

Μη επανδρωμένα UH-60 Black Hawk

Η Sikorsky εξετάζει την δυνατότητα εξέλιξης του UH-60M Black Hawk σε μη επανδρωμένη ή ακριβέστερα προαιρετικά επανδρωμένη πλατφόρμα, για να εξυπηρετήσει μια σειρά αποστολών που ήδη βλέπει στον ορίζοντα.
Σύμφωνα με τον αμερικανικό κολοσσό, το Black Hawk χωρίς πιλότο θα βασίζεται σε αεροσκάφος εξοπλισμένο με ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου πτήσης (fly-by-wire) στο οποίο θα τοποθετηθεί σύστημα αυτομάτου ελέγχου.
Όπως όλα τα UAV/UAS στόχος της Sikorsky είναι να δώσει στο Black Hawk την ικανότητα αυτόνομης πτήσης χωρίς πιλότο με βάση προγραμματισμό πορείας (όχι τηλεκατεύθυνσης) και με προβλέψεις για την αντιμετώπιση εξελισσόμενων ή απρόοπτων καταστάσεων.
Μια από τις αποστολές που βλέπει η Sikorsky και έχει ήδη διατυπώσει ο Αμερικανικός Στρατός είναι ο ανεφοδιασμός απομακρυσμένων μονάδων, όπου με ένα μη επανδρωμένο ελικόπτερο θα αποφεύγεται να τεθούν σε κίνδυνο ζωές σε τέτοιες αποστολές ρουτίνας.
Η Sikorsky προσθέτει σε αυτό και την δυνατότητα το ελικόπτερο να μετατραπεί σε επανδρωμένο όταν χρειαστεί, εξοικονομώντας πόρους από την αποφυγή αγοράς διπλών, επανδρωμένων και μη επανδρωμένων αεροσκαφών.
Στο βίντεο, το Kaman K-MAX που αναπτύχθηκε σε μη επανδρωμένο σε συνεργασία με Lockheed Martin.


ptisidiastima

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου