Stealth Bomber

Σάββατο 9 Ιουλίου 2011

Παγκόσμιο ενδιαφέρον για ένα κινεζικό UAV…

Αν και το πρώτο – μικρό – μοντέλο ενός ενδιαφέροντος Μη Επανδρωμένου Αεροχήματος της Κίνας εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο κινεζικό αεροπορικό σόου το 2006, το «Xianglong» εμφανίστηκε για πρώτη φορά σε φωτογραφία που δημοσίευσε κινεζική ιστοσελίδα.
Κανείς δεν γνωρίζει που ακριβώς λήφθηκε η φωτογραφία. Γενικά, οι ομοιότητές του με το αμερικανικό Global Hawk είναι εντυπωσιακές. Το UAV κατασκευάζει η Chengdu Aircraft Corporation.

Το κινεζικό UAV έχει μήκος 14,3 μέτρα και εκπέτασμα πτερύγων 25,9 μέτρων. Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι μπορεί να επιχειρεί σε ύψος 18-20 χιλιομέτρων κινούμενο με μια ταχύτητα της τάξεως των 750 χιλιομέτρων ανά ώρα. Επίσης, ότι η εμβέλεια – επιχειρησιακή του αυτονομία φθάνει τα 7.000 χιλιόμετρα (το Global Hawk έχει 22.000 χιλιόμετρα).
Σίγουρα οι επιχειρησιακές του ικανότητες είναι μικρότερες από αυτές του Global Hawk το οποίο μπορεί να εντοπίζει αντικείμενα 30 εκατοστών από ύψος 20 χιλιομέτρων. Ωστόσο, για γενικότερης φύσεως αποστολές όπως για παράδειγμα η επιτήρηση και συλλογή πληροφοριών πάνω από τη χερσόνησο της Κορέας, το UAV μπορεί να θεωρηθεί πολύτιμο…
Περισσότερες πληροφορίες που αναπόφευκτα θα δημοσιοποιηθούν, θα δώσουν τη δυνατότητα αξιολόγησης της προόδου που έχει πετύχει η κινεζική αεροδιαστημική βιομηχανία, σε ένα τομέα που είναι γνωστό ότι είχε τεθεί ως στόχος η κάλυψη της τεχνολογικής υστέρησης σε σχέση με άλλες χώρες παγκοσμίως, όχι απαραιτήτων και αποκλειστικά χώρες του Δυτικού κόσμου.

defencepoint.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου