Stealth Bomber

Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Έρευνες για τον θάνατο πεζοναυτών στο Αφγανιστάν από «φίλια» πυρά


Σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα των ενόπλων δυνάμεων των Η.Π.Α. για τον θάνατο δύο αμερικανών στρατιωτικών στη επαρχία Χελμάντ, στο Αφγανιστάν, ανακοίνωσε χθες αξιωματούχος του αμερικανικού στρατού. Υπάρχουν φόβοι ότι ο 26χρονος λοχίας των πεζοναυτών, Jeremy Smith, και ο 23χρονος ναύτης,  Benjamin Rust, έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια βομβαρδισμών από μη επανδρωμένα στρατιωτικά αεροσκάφη.
Ανώνυμη στρατιωτική πηγή ανέφερε ανεπίσημα στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters ότι οι αρχικές καταθέσεις κάνουν λόγο για θάνατο των δύο νεαρών στρατιωτών από επίθεση με ρουκέτες τύπου «Χελφάϊρ» κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων του αμερικανικού στρατού στην απομακρυσμένη επαρχία Χελμάντ, στο νότιο Αφγανιστάν.
Από την έναρξη των επιχειρήσεων το 2001 στο Αφγανιστάν έχουν χάσει τη ζωή τους περίπου 1.500 αμερικανοί στρατιώτες. Η έξαρση των βίαιων συγκρούσεων στις απομακρυσμένες επαρχίες της χώρας που έχει κλιμακωθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα, έχει αποφέρει εδαφικά κέρδη, μεταξύ των οποίων και το Χελμάντ, στις ΗΠΑ, πράγμα που επιτρέπει ίσως αισιόδοξες σκέψεις για την έναρξη της εφαρμογής του σχεδίου σταδιακής απόσυρσης του εκστρατευτικού σώματος των ΗΠΑ, από το Αφγανιστάν.

Πηγή: http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=291567&cid=5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου