Stealth Bomber

Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

Αμερικανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη περιπολούν στο Μεξικό κατά των ναρκωτικών


Με την επίβλεψη του Μεξικού
Το Μεξικό έχει δώσει την άδεια για πτήσεις αμερικανικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών μέσα στον εναέριο χώρο του ώστε να συγκεντρωθούν περισσότερες πληροφορίες για τις κινήσεις των εμπόρων ναρκωτικών, επιβεβαίωσε την Τετάρτη η κυβέρνηση της χώρας.

Η πληροφορία δημοσιεύτηκε σε ρεπορτάζ των New York Times την Τετάρτη.

Όπως διευκρίνισε το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας του Μεξικού οι πτήσεις έγιναν σε συγκεκριμένες περιστάσεις, κατά μήκος των συνόρων, μετά από παράκληση του Μεξικού.

Τονίζει πάντως το Μεξικό ότι η επιχείρηση είναι υπό τον πλήρη έλεγχο του καθώς καθορίζει το χρόνο, τα μέσα και τους λόγους.

Το Συμβούλιο αναφέρει ακόμα ότι οι επιχειρήσεις είναι επιτυχημένες και έχουν πετύχει πολλούς από τους στόχους τους.

Τα σύνορα των δύο χωρών εκτείνονται σε μήκος μεγαλύτερο των 3.000 χιλιομέτρων και, παρά την φύλαξη και από τις δύο πλευρές, είναι γεμάτα περάσματα που εκμεταλλεύονται έμποροι ναρκωτικών και διακινητές.

Την ίδια ώρα μαίνεται στο Μεξικό πόλεμος μεταξύ της κεντρικής κυβέρνησης και συμμοριών εμπόρων ναρκωτικών. Περισσότεροι από 35.000 άνθρωποι (πολίτες, αστυνομικοί, στρατιώτες και μέλη συμμοριών) έχουν σκοτωθεί από το 2006 ως σήμερα, κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου