Stealth Bomber

Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

Μαθητικός διαγωνισμός UAV στον Καναδά

Η μορφή του διαγωνισμού θα βασιστεί στην επιτυχία των διαγωνισμών UAV που πραγματοποιήθηκε το 2007 και το 2009, αλλά θα επεκταθούν μέσω της συμμετοχής των UGVs. Αυτή τη φορά θα υπάρχουν δύο διαγωνισμοί που θα  τρέχουν μαζί την ίδια στιγμή και στην ίδια τοποθεσία - ένας για UAV καταχωρήσεις και ένα άλλο για UGV(Unmanned ground Vehicle) καταχωρήσεις. Η πρόθεση είναι να έχουμε τελικά έναν ώριμο ανταγωνισμό  στο σημείο όπου τα UAV και UGVs μπορούν να αλληλεπιδράσουν αυτόνομα για την επίτευξη της αποστολής.

 
Η βασική αποστολή για τους μαθητές θα είναι υπόστήριξη υπέρ του προσωπικού δασοπυρόσβεσης. Τα UAVs θα κληθούν να εντοπίσουν τα σημεία ενδιαφέροντος μέσα σε μια καθορισμένη περιοχή γύρω από τις πυρκαγιές δασών στις απομακρυσμένες Καναδικές ερημικές περιοχές, ενώ τα UGVs θα πρέπει να περιπολούν σ΄ένα κενό πυρασφαλείας να εντοπίζουν οποιαδήποτε περιοχή όπου η φωτιά θα μπορούσε να πηδήσει από το κενό. Οι διαγωνισμοί πραγματοποιούνται σε δύο φάσεις, με τη φάση Ι έκθεση design από κάθε ομάδα που θα παρουσιαστεί την 15 Οκτ 2010 και η Φάση II, η επιχειρησιακή επίδειξη, τον Μάιο του 2011. Οι ομάδες θα βαθμολογούνται για την ποιότητα και την πληρότητα της έκθεσης του σχεδιασμού τους,αλλά και της επίδειξης. Θα υπάρξουν ξεχωριστά βραβεία για κάθε φάση. 
 

 Σκοπός του Διαγωνισμού
Σκοπός του διαγωνισμού είναι η προώθηση και ανάπτυξη της καναδικής τεχνογνωσίας και εμπειρίας σε τεχνολογίες τηλεκατευθυνόμενων συστημάτων σε πανεπιστημιακό και κολεγιακό επίπεδο. Ακόμη και μικρής κλίμακας επανδρωμένα οχήματα είναι πολύπλοκα συστήματα που απαιτούν μια καλά σχεδιασμένη και εκτελεσμένη προσέγγιση σχεδιασμού. Επιπλέον, για λόγους ασφάλειας αποτελούν σημαντικούς παράγοντες σε αυτό το διαγωνισμό, όπως σε κάθε άλλο έργο σχεδιασμού του οχήματος.

  http://www.unmannedsystems.ca/content.php?sec=8

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου