Stealth Bomber

Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Η Τεχεράνη Ισχυρίζεται ότι κατέρριψε δύο δυτικά μη επανδρωμένα κατασκοπευτικά αεροσκάφη

 

Oι Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν κατέρριψαν δύο «δυτικά μη επανδρωμένα κατασκοπευτικά αεροσκάφη», στον Περσικό Κόλπο, πάνω από τα ιρανικά χωρικά ύδατα, σύμφωνα με τον επικεφαλή της ιρανικής πολεμικής αεροπορίας Αμίρ Αλί Χατζιζαντέχ.

Όπως αποκάλυψε το ιρανικό ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων «Fars», το ίδιο έχει συμβεί και με «πολλά» άλλα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, σε μια χρονική περίοδο που όμως δεν προσδιορίζεται επακριβώς.

«Τα κατασκοπευτικά αυτά αεροσκάφη χρησιμοποιούνται ως επί το πλείστον στο Ιράκ και το Αφγανιστάν, όμως έχουν γίνει ορισμένες παραβιάσεις και επί του ιρανικού εναέριου χώρου», δήλωσε ο ανώτερος αξιωματούχος των Φρουρών της Επανάστασης, προσθέτοντας ότι είναι η πρώτη φορά που το γεγονός κοινοποιείται ευρέως.


Ο Χατζιζαντέχ δεν παραχώρησε αποδείξεις που να στηρίζουν τους ισχυρισμούς του και δεν ανέφερε σε ποια χώρα ανήκαν τα καταρριφθέντα αεροσκάφη.

Το γεγονός δεν επιβεβαιώνεται ούτε από τον Πέμπτο Στόλο του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού, η βάση του οποίου βρίσκεται στο Μπαχρέιν. Σύμφωνα με τους Αμερικανούς δεν υπάρχει καμία «πρόσφατη» αναφορά για καταρρίψεις μη επανδρωμένων αεροσκαφών, ενώ έχουν προειδοποιήσει ότι σε περίπτωση που δεχτούν επίθεση από τους Ιρανούς θα εμποδίσουν την ναυσιπλοΐα από το στρατηγικής σημασίας Στενό του Ορμούζ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου