Stealth Bomber

Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2015

DARPA: «Κατασκευάζουμε μη επανδρωμένα «έντομα», για αποστολές εντός κτιρίων»




Οι ΗΠΑ ετοιμάζουν μια νέα γενιά μη επανδρωμένων αεροχημάτων πολύ ευέλικτων, μικροσκοπικών, ικανών να πετούν στο εσωτερικό  κτιρίων, αναφέρει η αμερικανική εφημερίδα  The Washington Times.
 
Στο πλαίσιο του  προγράμματος «Fast Lightweight Autonomy (FLA), η αμερικανική  υπηρεσία προηγμένης τεχνολογίας  (DARPA), διερευνά τις δυνατότητες δημιουργίας μη επανδρωμένων αεροχημάτων  χρησιμοποιώντας « μη παραδοσιακή αντίληψη» , αλλά και την χρήση  μεθόδων που θα μπορούσαν να επιτρέψουν σε μια νέα κατηγορία UAV,  την μινιμαλιστική πλοήγηση υψηλής ταχύτητας σε αστικό περιβάλλον, αναφέρει η ανακοίνωση της εν λόγω υπηρεσίας.
 
 
Η υπηρεσία προηγμένης τεχνολογίας  προτίθεται να αναλύσει τα χαρακτηριστικά της πτήσης των ιπτάμενων εντόμων και πουλιών  »,  για να αναπαραγάγει τις κινήσεις τους , ενισχύοντας έτσι την ευκινησία και την ευελιξία τους.
 
Επιπλέον, η DARPA αναμένεται να προγραμματίσει  τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, σχεδιάζοντας τις διαδρομές της πτήσης τους με άλλο τρόπο και όχι με τη χρήση του GPS. Το  παλιό σύστημα ήταν  επιρρεπή σε εμπόδια  και, επιπλέον, χρειάζονταν την άμεση αντίδραση του πιλότου, που θα τα χειρίζεται , αναφέρει το τηλεοπτικό δίκτυο  Fox News,. Αντίθετα, αυτά τα UAV θα είναι προγραμματισμένα να είναι σε θέση να λαμβάνουν «αποφάσεις άμεσα», χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση.
 
Τα νέα μη επανδρωμένα αεροσκάφη θα βοηθήσουν τις ειδικές δυνάμεις , κυρίως στις αστικές περιοχές, σε αποστολές όπως, η ανάκτηση ομήρων , δεδομένου ότι ένα τέτοιο UAV, θα είναι σε θέση να «περιηγηθεί ταχύτατα  σε ένα λαβύρινθο από δωμάτια,  κλιμακοστάσια και  διαδρόμους  ή άλλο εμπόδιο,» αναφέρει η ανακοίνωση της DARPA . Αυτό μπορεί να μειώσει δραστικά τον κίνδυνο του προσωπικού των χερσαίων δυνάμεων . Τα UAV θα σχεδιαστούν για να πετούν  με ταχύτητες έως και 20 m / s, καλύπτοντας  μια απόσταση 3.000 ποδών, για χρονική διάρκεια  περίπου 10 λεπτών.
 
Σύμφωνα με ανάλυση στο penatpostagma.gr, τα μη επανδρωμένα οχήματα θα είναι σε θέση εκτός όλων των άλλων , να παρακολουθούν οποιονδήποτε «στόχο», πολιτικό ή στρατιωτικό στον κόσμο, χωρίς να γίνονται αντιληπτά. Υπενθυμίζεται ότι πριν από κάποιο διάστημα , σύμφωνα με τον ελληνικό τύπο, ένα μη επανδρωμένο όχημα έκανε την εμφάνιση του στο ελληνικό πεντάγωνο, αλλά ευτυχώς έγινε γρήγορα αντιληπτό, από τους φρουρούς . Η χρήση τους επιτρέπει πληθώρα αποστολών, και ο «νοών νοήτω».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου