Stealth Bomber

Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2015

Πτήση μη επανδρωμένου ελικοπτέρου από πλοίο

Η παράδοση των πρώτων 18 KC-46 στην αμερικανική πολεμική αεροπορία αναμένεται το 2017.
Με επιτυχία πραγματοποίησαν το αμερικανικό πολεμικό ναυτικό και η Northrop Grumman πτήση μη επανδρωμένου ελικοπτέρου (MQ-8C Fire Scout) από πλοίο- και συγκεκριμένα το αντιτορπιλικό USS Jason Dunham- στις 16 Δεκεμβρίου, στα ανοιχτά της Βιρτζίνια.
Μετά από πάνω από έναν χρόνο επίγειων δοκιμών στο Πόιντ Μούγκου της Καλιφόρνια, το MQ-8C Fire Scout «έβρεξε τα πόδια του», πραγματοποιώντας 22 απονηώσεις και 22 προσνηώσεις υπό την επίβλεψη του πύργου ελέγχου του πλοίου.
«Οι πτήσεις του MQ-8C Fire Scout από το USS Dunham αποτελούν ένα σημαντικό ορόσημο για το Ναυτικό. Είναι η πρώτη βασιζόμενη στη θάλασσα πτήση του MQ-8C

και η πρώτη φορά που ένα μη επανδρωμένο ελικόπτερο επιχειρεί από ένα αντιτορπιλικό» ανέφερε ο πλοίαρχος Τζεφ Ντοτζ, υπεύθυνος προγράμματος του Fire Scout στη Naval Air Systems Command. «Οι εξελιγμένες δυνατότητες θα προσφέρουν στο Ναυτικό ένα δυναμικό, πολλαπλών ρόλων μη επανδρωμένο ελικόπτερο με αυξημένη αντοχή» συμπλήρωσε σχετικά.
«Αυτά τα τεστ αποτελούν απαραίτητο τμήμα του καθορισμού του επιχειρησιακού εύρους του συστήματος, και αποδεικνύουν τη δυνατότητά του να επιχειρεί από οποιοδήποτε πλοίο ικανό να υποστηρίξει αεροσκάφη» δήλωσε ο Τζωρτζ Βαρδουλάκης, αντιπρόεδρος (medium range tactical systems) της Northrop Grumman Aerospace System. «Προχωρούμε για να επικυρώσουμε όλες τις σημαντικές παραμέτρους επιδόσεων αυτού του μέσου του ναυτικού και να ετοιμάσουμε το σύστημα για ανάπτυξη και επιχειρησιακή χρήση».
 Σε παρεμφερές πλαίσιο, η Boeing και η αμερικανική πολεμική αεροπορία πραγματοποίησαν με επιτυχία την πρώτη πτήση του δοκιμαστικού προγράμματος εναερίου ανεφοδιασμού KC-46 στις 28 Δεκεμβρίου. Το αεροσκάφος, ένα Boeing 767-2C απογειώθηκε από το Πέιν Φιλντ και προσγειώθηκε μετά από τρεις ώρες και 32 λεπτά στο Μπόινγκ Φιλντ. Στο πλαίσιο συμβολαίου του 2011 για τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη της επόμενης γενιάς αεροσκαφών εναέριου ανεφοδιασμού, η Boeing κατασκευάζει τέσσερα δοκιμαστικά αεροσκάφη- δύο 767-2C και δύο KC-46A. Τα 767-2C αρχίζουν τις δοκιμές ως πολιτικά μεταγωγικά πριν λάβουν τα συστήματα εναέριου ανεφοδιασμού τους, ενώ τα KC-46 θα πετούν ως πλήρως εξοπλισμένα tankers. Η παράδοση των πρώτων 18 KC-46 στην αμερικανική πολεμική αεροπορία αναμένεται το 2017.

http://www.naftemporiki.gr/story/897129/ptisi-mi-epandromenou-elikopterou-apo-ploio

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου