Stealth Bomber

Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

"Tο Ισραήλ προετοιμάζει «επιχείρηση» κατά του Ιράν"

Το Ισραήλ εξετάζει τη χρήση  μη επανδρωμένων αεροσκαφών που θα επιχειρήσουν από βάσεις του  Αζερμπαϊτζάν, για να καταστρέψουν τους ιρανικούς πυραύλους  σημειώνει η  εφημερίδα του Λονδίνου «Sunday Times».
Στο τεύχος της εφημερίδας της  2ας Δεκεμβρίου δημοσιεύτηκε  άρθρο που αναφέρει ότι «ισραηλινά  UAV που ήδη κατασκευάζονται στο Αζερμπαϊτζάν  θα πραγματοποιήσουν επιχείρηση  από βάσεις της χώρας προς το έδαφος του Ιράν με στόχο να καταστρέψουν τις βάσεις των ιρανικών πυραύλων»  ." Όπως σημειώνεται στην ιστοσελίδα του Αζερμπαϊτζάν "Hakkin.az" και επιβεβαιώνει έμμεσα ο βουλευτής του  Αζερμπαϊτζάν Ρασίμ Musabeyov η πληροφορία αυτή αποτελεί μία πιθανότητα.
Σύμφωνα με την έκδοση των «Sunday Times» υπάρχει καλά «πληροφορημένη πηγή του Ισραήλ», που υποστηρίζει ότι τα UAV   που βρίσκονται στις βάσεις του Αζερμπαϊτζάν θα γίνουν στόχος από  το Ιράν το οποίο  δύναται να οργανώσει μια «δεύτερη Γάζα», αλλά στη θέση των πυραύλων "Fajr-5" και της  Χαμάς θα είναι το Ιράν και οι πύραυλοι  "Shahab " αναφέρει και η ρωσική ιστοσελίδα military-informant.com.
Στην περίπτωση που πραγματοποιηθεί αυτό το ισραηλινό προληπτικό «χτύπημα»  στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν, το Ισραήλ θα χρησιμοποιήσει για τον σκοπό αυτό  τα UAV  "Eitan", που σταθμεύουν «ήδη» στο Αζερμπαϊτζάν, για την καταστροφή των βάσεων των ιρανικών πυραύλων , αναφέρουν οι  «Sunday Times».
Η ιστοσελίδα του Αζερμπαϊτζάν "Hakkin.az" σημειώνει ότι υπάρχει η  δυνατότητα χρήσης από τις αεροπορικές δυνάμεις του Ισραήλ, των τεσσάρων  πρώην σοβιετικών αεροπορικών βάσεων στο Αζερμπαϊτζάν: Kurdamir, Ganja, Nasosnaya και Gala, οι οποίες «εξυπηρετούν» τα μέγιστα μια τέτοια φιλόδοξη προσπάθεια με άμεσες πτήσεις  προς το ιρανικό συγκρότημα εμπλουτισμού ουρανίου στη Fordo και στις ιρανικές συστοιχίες πυραύλων στο Ταμπρίζ.
 Εξετάσθηκε επίσης, αναφέρει η ιστοσελίδα του Αζερμπαϊτζάν, η δυνατότητα απογείωσης  από το Αζερμπαϊτζάν ισραηλινού αεροσκάφους εναέριου εφοδιασμού το οποίο θα είναι «μεταμφιεσμένο» σε πολιτικό αεροσκάφος για τον ανεφοδιασμό των ισραηλινών βομβαρδιστικών αεροσκαφών στην πορεία τους προς το Ιράν.
Επιπλέον, τον Απρίλιο του 2012, η ιρανική  ιστοσελίδα "Arannyuz", ανέφερε ότι το Αζερμπαϊτζάν έδωσε προς χρήση στο Ισραήλ την αεροπορική βάση "Sitalchay" στο νότιο μέρος της χώρας και η οποία  βρίσκεται 50 χλμ. από την πρωτεύουσα της χώρας  Μπακού καθώς  κρίνεται ως η  πιο βολική  πρός  χρήση από την  ισραηλινή Αεροπορία.
Με τη σειρά του, ο βουλευτής του  Αζερμπαϊτζάν Rasim Musabeyov δήλωσε ότι μέρος των 60 Ισραηλινών UAV, τα οποία συναρμολογούνται στο Αζερμπαϊτζάν, μπορούν να  χρησιμοποιηθούν από το Ισραήλ για "επιχειρήσεις εναντίον του  Ιράν".
Το UAV "Eitan» (Heron TP) διαθέτει άνοιγμα φτερών που είναι  συγκρίσιμο με του "Boeing-737», έχοντας την δυνατότητα να παραμείνει εν πτήση  για περισσότερο από 70 ώρες,έχει  ακτίνα δράσης  7.400 χιλιόμετρα, που αποτελεί  4 φορές την  απόσταση μεταξύ Ισραήλ και Ιράν. Επίσης το UAV "Eitan»  είναι εφοδιασμένο με τους αμερικανικούς πυραύλους αέρος εδάφους  Hellfire.
Η Επίσημη  θέση του Μπακού είναι ότι η χώρα αρνείται τη δυνατότητα  χρήσης βάσεων  από ξένη στρατιωτική δύναμη , αναφέρει η «εφημερίδα Sunday Times».

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr            

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου