Stealth Bomber

Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

H Αίγυπτος θα αγοράσει 10 τουρκικά UAV ΑΝΚΑ

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Sabah η Αίγυπτος προτίθεται να   αγοράσει 10  μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (UAV) τύπου  ΑΝΚΑ από την Τουρκία.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, τα συμβαλλόμενα μέρη έχουν ήδη υπογράψει την σχετική συμφωνία μετά από διαπραγματεύσεις που διήρκεσαν δυόμισι μήνες.
Ο γενικός διευθυντής της τουρκικής εταιρείας Aerospace Industries Company (TUSAŞ) Μουχαρέμ Dortkasli δήλωσε ότι  πολλοί γείτονες της Τουρκίας επίσης ενδιαφέρονται για UAV τύπου  ΑΝΚΑ.
Ως εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου αμυντικής Βιομηχανίας, ο Bayar Murad, δήλωσε  η Τουρκία σχεδιάζει να ξεκινήσει την παραγωγή των UAV τύπου  ΑΝΚΑ το 2013.
Τα τελευταία χρόνια, η τουρκική στρατιωτική βιομηχανική εταιρεία έχει επικεντρωθεί στην κατασκευή εγχώριων κατασκευών ειδικά στον  τομέα της άμυνας.
Προς το παρόν, στην  Τουρκία είναι υπο κατασκευή ένα άλλο UAV με το όνομα  Σιμσέκ ("Αστραπή"). Αυτό είναι το δεύτερο μοντέλο  UAV, που σχεδιάστηκε από την τουρκική εταιρεία αεροδιαστημικής .
Το μήκος του είναι 2,3 μέτρα, το άνοιγμα φτερών 1,5 μέτρα. Το μέγιστο βάρος απογείωσης είναι 75 κιλά, και η ταχύτητα του φτάνει τα 740 χιλιόμετρα ανά ώρα.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr            

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου