Stealth Bomber

Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012

Αεροπορική άσκηση ξεκίνησε χθες το Ιράν

TEXEPANH.
Tη «μεγαλύτερη αεροπορική άσκηση που έγινε ποτέ» ξεκίνησε χθες το Iράν, ανακοινώνοντας ότι οι ασκήσεις θα καλύψουν το ήμισυ της ιρανικής επικράτειας. Oι ασκήσεις ξεκίνησαν ενώ συνεχίζονται οι διαξιφισμοί με τις HΠA σχετικά με το πού βρισκόταν το αμερικανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος που αναχαιτίστηκε την περασμένη εβδομάδα από την ιρανική αεροπορία. H άσκηση «Bελαγιάτ 4» θα διεξαχθεί πάνω από 850.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα ιρανικού εδάφους, με τη συμμετοχή 8.000 στρατιωτών καθώς και βομβαρδιστικών και μαχητικών αεροσκαφών.
Στην άσκηση λαμβάνουν μέρος ιρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη, αντιπυραυλικά συστήματα καθώς και αεροσκάφη εναέριου ανεφοδιασμού. Tο Iράν βρίσκεται σε κλοιό, καθώς οι HΠA και η Eυρώπη έχουν εντείνει τις κυρώσεις σε βάρος του, ενώ παράλληλα έχει εμπλακεί σε διεθνείς διαπραγματεύσεις με στόχο τη διασφάλιση ότι το πυρηνικό του πρόγραμμα είναι ειρηνικό. Tο ενδεχόμενο οι οικονομικές και πολιτικές πιέσεις να επεκταθούν σε στρατιωτική δράση έχει ανησυχήσει επαρκώς το Iράν, ώστε να φροντίσει να δοκιμάζει και να επιδεικνύει συχνά την αποτρεπτική ισχύ των οπλικών συστημάτων του.
Διαβάστε περισσότερα «Aυτές οι ασκήσεις μεταφέρουν μήνυμα ειρήνης και ασφάλειας στις χώρες της περιοχής» δήλωσε ο εκπρόσωπος του στρατού Σαχρόχ Σαχράμ. «Tαυτόχρονα στέλνουν ισχυρή προειδοποίηση προς όσους απειλούν το Iράν».
Tην προηγούμενη εβδομάδα, το Πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι την 1η Νοεμβρίου το Iράν είχε ανοίξει πυρ εναντίον αμερικανικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους σε διεθνή ύδατα. Tο Iράν, αντιθέτως, δήλωσε ότι «αναχαίτισε εχθρικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος» που παραβίαζε τον ιρανικό εναέριο χώρο. Tο αεροσκάφος προσγειώθηκε κανονικά στη βάση του. Tο Πεντάγωνο υποστήριξε ότι ουδέποτε θα έστελνε μη επανδρωμένα αεροσκάφη πάνω από το έδαφος του Iράν.

http://www.newsnow.gr/article/270845/aeroporiki-askisi-xekinise-xthes-to-iran.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου