Stealth Bomber

Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

Η έλλειψη έμπειρου προσωπικού μειώνει την αποτελεσματικότητα των τουρκικών Heron

Σοβαρά προβλήματα στην αξιοποίηση των UAV Heron αντιμετωπίζει η τουρκική Αεροπορία λόγω έλλειψης προσωπικού αφού όπως αναφέρεται τα αεροχήματα είχε προγραμματιστεί να παραληφθούν το 2007 και τελικά παραλήφθηκαν το 2011.
Αν και το προσωπικό είχε εκπαιδευτεί τότε η καθυστέρηση των παραδόσεων απαξίωσαν τις γνώσεις των πιλότων και των τεχνικών ενώ αρκετοί από αυτούς μετατέθηκαν σε άλλες μονάδες. Αν και νέα στελέχη της τουρκικής Αεροπορίας εκπαιδεύτηκαν στα αεροχήματα η ποιότητα τους δεν είναι τόσο καλή με αποτέλεσμα να υπάρχουν προβλήματα στην αξιοποίηση των Heron.

Όπως ανέφεραν πηγές από την τουρκική Αεροπορία οκτώ από τα  δέκα Heron χρησιμοποιούνται συνεχώς. Από  αυτά δύο με τρία πετάνε την ίδια στιγμή πάνω από περιοχές ενδιαφέροντος στο τουρκικό Κουρδιστάν. Αυτό δημιουργεί προβλήματα διότι το προσωπικό που υπάρχει είναι περιορισμένο και δεν μπορεί να χειρίζεται τα τρία αεροχήματα που πετάνε καθημερινά συνέχεια.
Οι πτήσεις των UAV πραγματοποιούνται κατά κόρον την νύκτα αφού τότε επιχειρούν και οι Κούρδοι μαχητές. Πάντως οι Τούρκοι θα ήθελαν περισσότερα Heron στον αέρα για την καλύτερη κάλυψη των περιοχών ενδιαφέροντος αφού το κάθε αερόχημα μπορεί να επιτηρήσει μόνο μία προκαθορισμένη περιοχή.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου