Stealth Bomber

Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

30 μέλη της Αλ Κάϊντα σκοτώθηκαν στην Υεμένη από AGM-114 Hellfire


Τριάντα μέλη μιας οργάνωσης που θεωρείται προσκείμενη στην Aλ Κάιντα σκοτώθηκαν στην διάρκεια δύο αεροπορικών επιδρομών εναντίον εξτρεμιστών σήμερα - Τετάρτη στη Σάμπουα, στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας, δήλωσε ένας αξιωματικός των ένοπλων δυνάμεων της Υεμένης.

«Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τριάντα τρομοκράτες σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν σε δύο επιδρομές», δήλωσε ο στρατηγός Άχμαντ αλ Μακντίσι, επικεφαλής των υπηρεσιών ασφαλείας στην επαρχία.

Μια πηγή των φυλών είχε κάνει νωρίτερα σήμερα λόγο για εννιά νεκρούς σε μία επιδρομή αμερικανικού UAV Predator με βλήματα AGM-114 Hellfire σε μια κατοικία στην 'Αζαν, στην ίδια επαρχία, όπου βρίσκονταν συγκεντρωμένα φερόμενα ως μέλη της αλ Κάιντα.

Μόνο οι Ηνωμένες Πολιτείες διαθέτουν μη επανδρωμένα, τηλεκατευθυνόμενα αεροσκάφη στην περιοχή. Τις τελευταίες εβδομάδες, έχουν γίνει επιχειρήσεις με στόχο μέλη της αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο (ΑΚΑΧ), ενώ ο στρατός διεξάγει επιχειρήσεις εναντίον του δικτύου στην επαρχία Αμπιάν. Σύμφωνα με το στρατηγό Μακντίσι, η δεύτερη επιδρομή είχε στόχο μια «ομάδα τρομοκρατών σε έναν δρόμο από την Άζαν προς τη Χούτα».

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου