Stealth Bomber

Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

Χωρίς τον έλεγχο της Τουρκίας θα πετάνε τα αμερικανικά UAV Predator στην ΝΑ Τουρκία

ImageΕπιβεβαιώνεται η ανάπτυξη 4 UAV Predator από τις ΗΠΑ στην ΝΑ Τουρκία και πιο συγκεκριμένα στην αεροπορική βάση του Incirlik από τις αρχές του Οκτωβρίου πριν δηλαδή την συνάντηση του Τούρκου πρωθυπουργού με τον Αμερικανό πρόεδρο στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της G-20.
Τα συγκεκριμένα συστήματα θα χρησιμοποιηθούν για την παρακολούθηση των κινήσεων του PKK, αλλά δεν θα παρέχουν σε πραγματικό χρόνο δεδομένα από τις πτήσεις τους στις τουρκικές αρχές. Όπως έγινε γνωστό τα δεδομένα από τις πτήσεις των Predator θα στέλνονται πρώτα στις Ηνωμένες Πολιτείες και κατόπιν οι φιλτραρισμένες πληροφορίες θα μεταβιβάζονται στους Τούρκους.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στον καθορισμό των πτήσεων δεν θα συμμετέχει τουρκικό προσωπικό και καμία εγγύηση δεν έχει προσφερθεί στους Τούρκους ότι τα UAV δεν θα χρησιμοποιηθούν εναντίον τρίτων χωρών.
Με απλά λόγια αυτό σημαίνει ότι τα UAV Predator μπορεί να διενεργήσουν ακόμα και κατασκοπία σε βάρος της Τουρκίας. Τέλος να σημειωθεί ότι το πρόσφατο αίτημα της Τουρκίας για την απόκτηση των 6 συστημάτων UAV Predator αντιμετωπίζει προβλήματα στο Κογκρέσο λόγω των τεταμένων σχέσεων Ισραήλ –Τουρκίας
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου