Stealth Bomber

Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

Λίγο πριν την καθήλωση των UAV της USAF;

Εξαπλώνεται ο Ιός. "Χτύπησε" και κέντρο ελέγχου στη Νεβάδα



ο ιός που σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις έχει προσβάλλει τα UAV της USAF φαίνεται πως εξαπλώνεται.
Σύμφωνα με την αγγλόφωνη έκδοση της «Φωνής της Ρωσίας» η οποία επικαλείται τηλεγράφημα του γαλλικού πρακτορείου ειδήσεων (AFP) η αμερικανική Αεροπορία βρίσκεται λίγο πριν της καθήλωσης όλων των μη επανδρωμένων αεροχημάτων που διατηρεί τόσο στο έδαφός της όσο και σε επιχειρήσεις στο Πακιστάν, την Υεμένη και τη Λιβύη εξαιτίας του ιού που έχει «εισβάλει» στο κυβερνοδίκτυο που ελέγχει τις αποστολές των UAVm ενδεχομένως και ηλεκτρονικά συστήματα των ίδιων των UAV.
Σύμφωνα με το ίδομ τηλεγράφημα ο ιός έχει προσβάλλει και ένα κέντρο ελέγχου UAV στη Νεβάδα και οι μέχρι τώρα προσπάθειες για να «καθαρίσουν» το σύστημα έχουν αποβεί άκαρπες. Μάλιστα η αμερικανική Αεροπορία έχει επιστρατεύσει κορυφαίους ειδικούς στην κυβερνοασφάλεια για την απάλειψη του προβλήματος.
Παρόλα αυτά υπάρχουν σκέψεις πως ο ιός βρίσκεται εδώ και τρεις τουλάχιστον μήνες στο σύστημα της USAF. Μάλιστα αναφέρεται πως η εναέρια σύγκρουση ενός MC-130 –ειδικών αποστολών- και ενός UAV RQ-7 Shadow στις 11 Αυγούστου πάνω από το Αφγανιστάν με αποτέλεσμα την πρόκληση ελαφρών ζημιών στην πτέρυγα του MC-130, που τότε είχε ερμηνευθεί ως αποτυχία του συστήματος αποφυγής εναέριων συγκρούσεων που έχει αρχίσει να εισάγεται και στα UAV, ενδέχεται να οφείλεται στον άγνωστο αυτό ιό.


Η ζημιά που υπέστη η πτέρυγα του MC-130 στο Αφγανιστάν ύστερα από εναέρια σύγκρουση με UAV. Τώρα διερευνάται η πιθανότητα ο ιός που έχει προσβάλει, σε άγνωστη μέχρι στιγμής έκταση τα UAV της USAF να ήταν η αιτία  της σύγκρουσης 


 


















Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου