Stealth Bomber

Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

Με μη επανδρωμένο αεροσκάφος θα κατασκοπεύουν οι ΗΠΑ τη Β. Κορέα

Ένα κατασκοπευτικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος σκοπεύουν να αναπτύξουν οι ΗΠΑ πάνω από τη Νότια Κορέα, με στόχο να καταγράφει λεπτομερείς εικόνες για τις στρατιωτικές δραστηριότητες της Βόρειας Κορέας, αναφέρει δημοσίευμα αμερικανικού περιοδικού σχετικού με στρατιωτικά θέματα.

Συγκεκριμένα, ΗΠΑ και Ν. Κορέα διαπραγματεύονται για τις πτήσεις ενός μη επανδρωμένου αεροσκάφους Global Hawk κοντά στην αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη που χωρίζει τις δυο Κορέες, αναφέρει το τελευταίο τεύχος του περιοδικού Stars and Stripes.
Βεβαίως, οι ΗΠΑ, οι οποίες διαθέτουν 28.500 στρατιώτες τους στο νότιο τμήμα της χερσονήσου, παρακολουθούν ήδη καθημερινά τις στρατιωτικές δραστηριότητες της Βόρειας Κορέας με δορυφόρους και κατασκοπευτικά αεροσκάφη U-2 (με πιλότο).
Όμως, το Global Hawk έχει μια μεγαλύτερη διάρκεια πτήσης, μέχρι 40 ώρες, πετάει σε ύψος περίπου 20 χλμ και μπορεί να "δει" στόχους σε μια απόσταση μέχρι 550 χλμ.
Οι ικανότητες αυτές του επιτρέπουν να "δει" όλη τη Βόρεια Κορέα ως την Κίνα, βόρεια του ποταμού Γιάλου. Το Global Hawk είναι εφοδιασμένο με υπέρυθρες κάμερες μεγάλης εμβέλειας, με ραντάρ και ανιχνευτές που μπορούν να εντοπίσουν ξένα στρατιωτικά σήματα.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου