Stealth Bomber

Κυριακή 8 Ιουλίου 2012

Tεχνολογία αποφυγής συγκρούσεων UAV-αεροσκαφών

Ο κορεσμός από UAV και μαχητικά αεροσκάφη ο οποίος αναμένεται να επικρατήσει στο μελλοντικό πεδίο μάχης και οι κίνδυνοι σύγκρουσης που αυτός συνεπάγεται αφού τα UAV δεν διαθέτουν τον ανθρώπινο παράγοντα διόρθωσης ή ακαριαίας επιλογής πορείας, οδήγησε την USAF να αναπτύξει ειδική τεχνολογία που προσφέρουν οι βιομηχανίες, στον τομέα των συστημάτων προειδοποίησης σύγκρουσης αεροσκαφών.
Όπως ανακοινώθηκε, στόχος είναι να επιτευχθεί δυνατότητα ενός Αερομεταφερόμενου Αισθητήρα Αποφυγής Σύγκρουσης, μαζί με το απαραίτητο λογισμικό, για χρήση από τα Μη Επανδρωμένα Αεροχήματα.
Ένα τέτοιο σύστημα θα πρέπει να εντοπίζει άλλα ιπτάμενα μέσα τα οποία είναι στην ίδια πορεία με το ΜΕΑ, να προειδοποιεί και να δίνει εντολή στο ΜΕΑ για εκτέλεση ελιγμών αποφυγής της σύγκρουσης. Η νέα προσπάθεια της Αμερικανικής Αεροπορίας, θα βασιστεί στην τεχνολογία που είχε παρουσιαστεί νωρίτερα, από ερευνητικό εργαστήριό της, το οποίο παρουσίασε έναν σχετικό αλγόριθμο.
Η τεχνολογία που επιδιώκει να εντάξει η USAF στα ΜΕΑ, σηματοδοτεί ένα νέο στάδιο στην εξέλιξή τους, καθώς αποτελεί ένα είδος τεχνητής νοημοσύνης. Είναι βέβαιο ότι η τεχνολογία αυτή θα επεκταθεί και για χρήση και σε άλλα αεροσκάφη και εναέρια μέσα γενικότερα.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου