Stealth Bomber

Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2010



Από την 1η Ιουνίου επιχειρούν τα τουρκικά UAV Heron στο Βόρειο Ιράκ






Το Γενικό Επιτελείο των ενόπλων δυνάμεων της Τουρκίας έδωσε στις 25 Ιουνίου πληροφορίες σε συνέντευξη Τύπου προς τα τουρκικά ΜΜΕ σχετικά με το πρόγραμμα των ισραηλινών UAV Heron, επιβεβαιώνοτας την τελευταία αναφορά μας για την κανονική συνέχιση του σχετικού προγράμματος μεταξύ της Τουρκίας και του Ισραήλ.


Σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο, το σύνολο των συστημάτων είναι τρία, με συνολικά 10 αερομέσα. Το πρώτο πακέτο παράδοσης με 6 αερομέσα πραγματοποιήθηκε κατά το διάστημα 23 Μαρτίου έως 1 Ιουνίου στο Μπάτμαν, όπου πραγματοποιήθηκαν διάφορες δοκιμές και δοκιμαστικές πτήσεις. Τα έξι συστήματα τέθηκαν σε επιχειρησιακή λειτουργία στο Βόρειο Ιράκ από την 1η Ιουνίου.

Οι δραστηριότητεα αποδοχής για το δεύτερο πακέτο, που περιέχει τα υπόλοιπα 4 UAV, ξεκίνησαν στις 22 Ιουνίου του 2010 - η πρώτη δοκιμαστική πτήση έγινε στις 23 Ιουνίου 2010.


Τον Σεπτέμβριο του 2010 αναμένεται να πραγματοποιήσει την πρώτη του δοκιμαστική πτήση το τουρκικό εθνικό UAV, το οποίο αναπτύσσεται από το 2004 με κύριο ανάδοχο την ΤΑΙ, μετά από μια σχετική σύμβαση που υπογράφηκε στις 24 Δεκεμβρίου 2004.



 
Το κόστος του προγράμματος είναι 80,9 εκατομμύρια δολάρια.

Η παράδοση του πρώτου συστήματος προβλέπεται να πραγματοποιηθεί τον Ιούλιο του 2011, σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων.

Δευτέρα, 28 Ιουνίου 2010

fox2emagazine

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου